Hankkeet

Leader_logo
kuvituskuva_maaseutu2020
elyfi

Hankkeet 

Älykäs kylä -hanke
Älykäs kylä -yhteistyöhanke toteutetaan Haapavesi-Siikalatvan seutukunnan ja Haapavesi Folk ry:n kanssa aikavälillä 1.9.2024–31.12.2027. Kolmivuotisessa Kulttuuriperintö eilen, tänään ja huomenna – woimaa yhteiskehittämisestä -hankkeessa haetaan yhdessä ratkaisuja toimijoita koskettaviin tapahtuma- ja koulutustoiminnan haasteisiin. Toimijoille on välttämätöntä uudistua ja kyetä tunnistamaan ne osa-alueet, joita pitää kehittää älykkäästi. Hanke jakautuu kolmeen kokonaisuuteen, jotka palvelevat seudun elinvoimaisuutta ja toimijoiden muutoskestävyyttä. 1. Silta: Osiossa korostuu tapahtumien eli Wanhan Woiman päivien ja Haapavesi Folk Music Festivalin tuotantojen kehittäminen yhteistyössä, voimat yhdistäen, sekä toisiltaan että muilta tapahtumilta oppien ja hyviä käytänteitä omaksuen. 2. Piiri: Keskiössä ovat yhteisöt. Tapahtumilla on vapaaehtoisista koostuvat talkooyhteisöt. Tapahtumat ottavat vastuuta myös alueen sosiaalisiin haasteisiin vastaamisessa ja hyvinvoinnin edistäjinä. Talkoolaishuolintaa tulee kehittää ja rakentaa siihen uusi toimintamalli. Kehitetään samoin koulutusmahdollisuuksia ja kurssitoimintaa maakunnan nuorison sekä tapahtumatuotantojen hyväksi. 3. Polku: Polku-osiossa keskiössä on polku yleisön luo, asiakaslähtöisyyden kehittäminen, tapahtumabrändin kehittäminen ja markkinointi.
Wanha Woima ry:n osuutta hankkeessa tulee koordinoimaan projektikoordinaattori 50 %:n työajalla.

Oulu 2026 – Euroopan valokeilassa
Waltakunnalliset Wanhan Woiman päivät on yksi Oulun Euroopan kulttuuripääkaupungin 2026 kärkitapahtumista osana Euroopan valokeilassa -ohjelmalinjaa, johon kuuluvia alueen tapahtumia Oulu2026 tuo laajempaan tietoisuuteen Euroopassa.
Wanhan Woiman Perinteen woima – The Power of Tradition saa Oulun kulttuurisäätiöltä 20.000 euroa rahoitusta vuosien 2024–2027 aikana.
Oulu2026-vuoteen tähtääväksi projektiksi Wanha Woima on ideoinut kädentaitojen työpajoja (Manual Skills Workshops), jonka aikana perehdytään erilaisiin kädentaitoihin (sisältää myös koneet / ajoneuvot ja ruokaperinteen). Työpajojen ohjaajina on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia opettajia, jotka työpajaviikon jälkeen antavat myös työnäytöksiä Wanhan Woiman päivillä. Työpajoja testataan vuoden 2025 aikana ja kokonaisuutena toteutetaan 2026. Tämän jälkeen toiminta jatkuu vuosittain vaihtuvien teemojen, mutta myös jo toteutettujen teemakokonaisuuksien syventämisen myötä.

Nuori Woima (Young PoWer) -hanke
Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry:n hallinnoiman Nuori Woima -hankkeen aikana rakennetaan toimiva malli lasten ja nuorten kiinnittymisestä aineelliseen ja aineettomaan kulttuuriperintöön, sekä erilaisen toiminnan järjestämisen avulla nuorempien sukupolvien mukaan ottaminen yhdistyksen toimintaan. Hankkeen avulla luodaan myös kansainvälistä verkostoa. Tähtäimessä on saada vuoden 2026 tapahtumiin ulkomaisia kulttuuriperinnön taitajia ja vierailijoita.
Hankevetäjä: Helinä Koskela
Hankeaika 1.11.2022-31.12.2024

Tätä kohdetta on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

The Young PoWer project, managed by Wanha Woima ry, will build a working model for the attachment of children and young people to tangible and intangible cultural heritage, and involve younger generations in the association’s activities through the organisation of various activities. The project will also create an international network. The aim is to attract foreign heritage experts and visitors to the 2026 events.
The project will end at the end of 2024.

Nuori Woima -hankkeen ajankohtaiset:

Oulaisten joulunavauksen yhteydessä 29.11.2024 vietimme Nuori Woima -hankkeen päätösjuhlaa jossa hanke tarjosi lämmintä kaakaota Oulaisten lukion oppilaskunnan avustuksella Käpylaavun viereisessä pärekojussa. Kiitos kaikille jotka ovat osallistuneet toimintaamme näinä kahtena vuonna ja toivottavasti näemme jatkossakin!

On November 29, 2024, in connection with Oulainen Christmas opening party, we celebrated the closing party of the Young Power project, where the project offered hot cocoa with the help of the students’ union of Oulainen upper secondary school at the stilt stall next to Käpylaavu. Thank you to everyone who has participated in our activities these two years and we hope to see you in the future!

Kokoontumiset kulttuuriperinnön ja elävän perinnön parissa. Mikä ihmeen kulttuuriperintö? Kulttuuriperintö on kaikkea mitä meidän ympärillä arjessa ja elämässä tapahtuu. Tutustumme perinteisiin asioihin ja tuomme sitä esille nykyaikaisin menetelmin (esim. TikTok ja erilaiset tapahtumat). Hanke- ja kouluyhteistöitä tulemme jatkamaan myös hankkeen päättymisen jälkeen.

What cultural heritage? Cultural heritage is everything that happens around us in our daily lives and in our lives. We look at traditional things and present them using modern methods (such as TikTok events).

Rapworkshop illan tuotos 05/2023

kirjoittanut Oulaisten nuoriso, ohjaajana Paweł Bąkowski Puolasta #nuoriwoima #wanhawoima

Woimaa tulevaisuuteen -hanke
Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry:n hallinnoimassa hankkeessa (2020-2022) ja EU:n maaseuturahaston tuen avulla, luodaan puitteita toiminnan kehittämiselle ympärivuotiseksi mm. suunnittelemalla ja testaamalla erilaisia ohjelmapaketteja eri ikäryhmille, kehittämällä näyttelytoimintaa ja suunnittelemalla ja testaamalla erilaisia toimintoja, jotka edesauttavat ympärivuotisen toiminnan kehittymistä.
Hanke on päättynyt.

esittelykierros
museo_wanha_woima
esittelykierros
museo_wanha_woima
kahvipannuja
kahvipannuja