tervetuloa oulaisiin

Wanhan Woiman päivät järjestetään Törmänhovin ja perinnekeskuksen alueilla kaksi viikkoa juhannuksesta.

Maamoottoreista valtakunnalliseksi perinnetapahtumaksi laajentunut tapahtumamme järjestetään perinteiseen tapaan kaksi viikkoa juhannuksesta. Kolmipäiväiset Wanhan Woiman päivät ajoittuvat 5.-7.7.2024 väliselle ajalle. Joka vuosi ohjelma rakentuu tietyn teeman ympärille. Vuoden 2024 teema on ”Wauhtia 50-luwulta!”

Wanhassa Wara paras – Erilaisten moottoreiden lisäksi nähtävää riittää auto-, traktori- ja mopokentillä. Voit ihastella ja ihimetellä Wanhoja konsteja vaikka työnäytöksissä, perinnekeskuksessa, pajassa, Koskelan talossa ja Käpylän koulussa. Tapahtuma ei ole suunnattu erikseen kenellekään, vaan se on tarkoitettu ihan jokkaiselle. Naiswäelle ja lapsillekin riittää siis nähtävää, koettavaa ja miksei ostettavaakin. Rompemyyjiä ja käsityöläisiä riittää. Nostalgiseen tunnelmaan on helppo heittäytyä mukkaan!

Oman auton voit jättää tarvittaessa kylälle parkkiin ja nousta Oulaisten Liikenteen bussiin (Ilmainen nonstop kuljetus). Jalakamiehet pääsevät tietysti myös kyytiin. Kaikki siis völijyyn eli mukaan. Tulukaa vaikka vasiten (=huvin vuoksi), viihdytte taatusti!

Tottahan sinäkin tulet – ja tuot kesävieraasikin tutustumaan Wanhaan hyvään aikaan!

Welcome to Oulainen

Our event, which has grown from a land engines to a national traditional event, is organized as usual two weeks after Midsummer.

The 31st National Wanha Woima days July 5.-7.2024

In the traditional way, work shows, music, old objects market, vehicle parades and much more… ”Wonderful, horrible youth” exhibition at Käpylä school.

Fri-sat 10am-5pm, sun 11am-5pm

– Day ticket 15€
– Three-day ticet 30€
– Children under 15 for free

Venue: Amiraalintie 161, 86300 Oulainen Finland

Maamoottorit

Maamoottoria on käytetty aikanaan työkoneiden ja -laitteiden voimalähteenä. Tavallisesti sitä tarvittiin puimakoneen, sirkkelisahan, pärehöylän ja jauhomyllyn voimanlähteenä. 
Maamoottorikentällä voit ihastella käyntikuntoisia maamoottoreita. Weteraanikonepäiville kokoontuu joukko masinisteja ympäri Suomen esittelemään ja käyttämään omia, kunnostamiaan maamoottoreitaan.

Traktorit autot ja mopedit

Vanhoista moottoriajoneuvoista kiinnostuneille riittää nähtävää. Autokentällä on monipuolinen kattaus autoharrastajien kulkupelejä. Iltacruising kruunaa tapahtuman.
 Traktorikentällä on ihasteltavaa isoille ja pienille traktorimiehille ja –naisille. Traktoriparaati on vaikuttava näky. Mopokentällä on pelastettuja ja kunnostettuja vanhoja kaksipyöräisiä, jotka herättävät  lapsuus- tai nuoruusmuistoja.

Naiswoima Käpylän koululla ja Koskelan talossa

Koskelan talossa löydät entisajan mummolatunnelman aidoimmillaan. Tuvassa voit istahtaa hetkeksi penkille,  puusohvalle tai kamarin keinutuoliin. Naiswoima on aktiivisesti mukana Wanhan Woiman päivillä. Käpylän koululla on vuosittain vaihtuva teemanäyttely, jossa voi sukeltaa menneeseen aikaan. Woimabaarissa on myytävänä pikkurahalla pientä purtavaa ja virvokkeita.

Rompetori ja hallit

Rompemyyjiä on paikalla runsaasti omalla kentällään. Sieltä voit hankkia keräilyesineitä ja sisustustavaroita tai löytää osia omiin projekteihisi. Tarjonta on kattava- jokaiselle jotakin! Hallien näyttelytiloissa on myös tutkittavaa. Ostettavaakin löytyy, sillä käsityöläiset tekevät työnäytöksiä ja tuovat omia tuotteitaan myyntiin.

kuvagalleria

Weteraanikonepäivät